Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2006

Ανεβαινοντας

Τα δεντρα, 4 χρονια πριν, εβλεπαν γυρω τους μονο τα καλοκαιρινα φωτα των σπιτιων, ολες τις υπολοιπες εποχες τους στυλους που φωτιζουν τον δρόμο στο πλαι του οποιου μεγαλωνουν, ο αερας καθοριζε την παλιρροια τους, τα εγερνε η τα τεντωνε αφηνοντας στη σεληνη -τον μικρο νυχτερινο προβολεα- απλα τις φωτοσκιασεις.



Τα δεντρα, 4 χρονια μετα, βλεπουν τα φεγγαρια και τα αστρα και μονο λιγο που ψηλωσαν, άλλο τόσο σταθεροποιησαν την θεση τους στο πλαι του δρομου, ειδαν την πανσεληνο οπως θα πρεπει να βλεπεται, χλωμή και απέριττη, χωρίς τις φωτεινές συνιστώσες της πόλης, χωρις τους ηχους απο τους κινητηρες, χωρις ερωτευμενα ανθρωπινα βλεμματα, χωρις μουσικη, μονο με ουρανο.

Ψηλα αραιωνει το οξυγονο.
Απλα ετσι ειναι.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

... και πάλι μετά από μήνες θα υπομείνουν το ωστικό κύμα της έκρηξης από τα γκαζάκια που κάποια "ψευτομαγκάκια" πετάνε στη φωτιά, προσπαθώντας να ανεβάσουν τις πιθανότητες εύρεσης γκομενίτσας...

Costas T. είπε...

Βλέποντας την πανσέληνο όπως είναι τόσο μόνη κ αταίριαστη με τους ουρανούς δε νομίζεις πως κατά βάθος αισθάνονται οίκτο που είναι φυλακισμένη αιώνια εκεί πάνω?.. Έχω την εντύπωση πως με λαχτάρα προσμένει αυτόν που θα τραβήξει το κορδονάκι κ θα τη βάλει για ύπνο...

Ανώνυμος είπε...

...και βλέποντας πάλι αυτήν την πανσέληνο δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο παρά το καλοκαίρι του 2004 στην παραλία Σαρακίνικο της Ιθάκης που η Elisa Carrara κουλουριασμένη στα χέρια μου μού εξιστορούσε καταπληκτικά παραμύθια του ιταλικού βορρά... άσχετο ε?

A Driver Under Influence είπε...

αληθεια ποσο θα'θελα τα δεντρα αυτα να ηταν σαν τους Eds απο τη Μεση Γη και να πεταγαν στον γκρεμο και αυτους τους "μαγκες" και τα γκαζακια τους..

Οντως το φεγγαρι μας ειναι ολομοναχο. Βλεπεις σε αλλους πλανητες που εχουν πολλα φεγγαρια ποσο διαφορετικα ομορφοι ειναι.

Αλλα με ενα μονο φεγγαρι ξερεις τουλαχιστον οτι οταν το κοιτας το ιδιο φεγγαρι θα κοιταει και η Ελιζα στην Βενετια..

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.
Based on a work at http://dui.gr/.